Vi har fått oss airfryer :) - Powermaxx NO

Da har kjøkkenbenken her hjemme fått en ny lekker airfryer, eller luftfrityrkoker som den vel heter. Har lenge sett på disse og vært nysgjerrig på en slik maskin, kanskje ikke til de store oppgavene men som et supplement og til litt raske løsninger etter en lang arbeidsdag. Den utløsende faktor til at jeg faktisk bestilte en slik og at valget falt på Gourmetmaxx luftfrityrkoker var nok utseende, må innrømme det. Definitivt den lekreste av alle luftrityr/airfryer jeg har sett. En lilla versjon ble pakket opp og satt på kjøkkenbenken, og var jo nesten fornøyd med produktet allerede, hehe.

 

Har nå hatt luftfrityrkokeren noen uker, testet den på litt forskjellig mat, fries, båtpoteter, nuggets, stek og frosne rundstykker. Mer avanserte ting får komme etterhvert, men allerede har den imponert. Aller mest imponert var jeg over hvor kjapt det gikk. I realiteten er jo dette nesten som en kompakt liten varmluftsovn, men luftstrømmen i denne virker sterkere og gir mer jevnt resultat. Og en slipper ventetiden på oppvarming, her putter du maten inn, velger program eller tid/temperatur du ønsker vipps så er den klar. Og, i denne sammenhengen er også reklamen sann, maten blir like god, nesten bedre i smaken, men ikke full av olje/fett.

Er jo morsomt og kjapt å lage forskjellige potetvarianter, kuttes opp i biter/båter eller hvordan man ønsker, pensle med litt rapsolje og krydre. Så inn i skuffen på luftfrityrkokeren og sette på grader/tid, så har du frihet til å tilberede kjøtt og annet i stekeovnen. En super assistent på kjøkkenet.
Om du har mye i kurven så kan det være lurt å ta ut skuffen og riste litt ca halvveis og sett den inn igjen, maskinen husker tiden så den bare fortsetter.

 

Finn noen poteter, vaskes og kuttes opp i båter, pensle med litt rapsolje og krydre etter ønske.

Rett oppi kurven og sett inn skuffen, velg grader/tid eller ferdig program.  Må testes litt etter type poteter. 

Vipps, ca. 20 min så har du de deiligste båtpoteter, akkurat etter egen smak. Smakfult og sunt.

 

Gourmetmaxx luftfrityr er definitivt ikke bare til pynt her, den har vært i daglig bruk siden den kom, det er ikke mange maskiner jeg kan si det om. Ikke minst grunnet min matallergi, som gjør at jeg trenger tine/varme frosne rundstykker til frokosten. Gourmetmaxx’en gjør starten på dagen så mye kjappere og enklere, og rundstykkene blir bedre. Akkurat passe godt gjennomvarme og sprø skorpe, uten at de blir for harde. Og, ikke minst, jeg slipper å få brente rundstykker hvis jeg glemmer bort tiden litt. Passer meg helt perfekt, dagen startes med et smil :)

Gormetmaxx’en står der så vakker på benken, og er alltid lett tilgjengelig og klar, det var også mye av poenget hvorfor jeg synes utseende er så viktig. Nettopp fordi den kan stå fremme på kjøkkenet og da er lett å ta den i bruk. 
Uten å avsløre for mye, så er det nok en stor fare for at en slik havner under juletreet hos noen i min nære krets… :) 

 

Jeaneth