Test av dampvasker - rent med bare vann? - Powermaxx NO

Da har vi hatt Cleanmaxx dampvasker 5-i-1 til testing her i 2-3 uker, og fått gjort oss noen erfaringer. Rent uten såpe høres jo litt merkelig ut men er vel verdt et lite forsøk, dessuten hadde vi et klart mål for testingen derfor valgte vi også å skrive litt om vår test og erfaring.

En flislagt yttergang, med ruglete fliser og fuger, sammen med hundeoppdrett, valpekull og tissetrening kan være en utfordrende situasjon. Flisene er tunge og vanskelige å få vasket, små hundevalper med litt uhell gjør jo at vasking foregår ofte. Derfor kom tanken på denne “dampmaskinen”, kanskje litt varm vanndamp kunne være til hjelp.Det var grunnen til at vi ønsket å prøve dampvaskeren.

Oppstarten

 

Maskinen kom i hus og monteringen var enkel, en kjapp titt gjennom alle munnstykkene men vi hadde først mål om gulvrengjøring. Vi monterte den sammen, på med damrensehode for gulv og medfølgende mikrofiberklut. Så var det bare å fylle vannbeholder og starte opp.
Første gledelige overraskelse var oppvarmingstiden, det gikk bare rett over 20 sekund så begynte dampen. Og det er jo en faktor vi har satt stor pris på de ukene vi har hatt dampvaskeren, den er enkelt og raskt å ta i bruk, ingen lang ventetid.

Test på flisgulv

Så plutselig var vi i gang med vasking av fliser, kommer dette til å fungere tro? litt usikre var vi nok begge. Dampvaskeren glir lett over gulvet, ikke helt som man er vant til med mopp men funker jo litt på samme måte som å gå med støvsugeren. Dampen og mikrofiberkluten kommer lett til over de ruglete flisene og nedi fugene, og den er enkel å manøvrere inn i hjørner og kommer greit til alle steder. Gangen er ikke så stor, så jobben gikk relativt fort. Når vi da snur munnstykket og ser på kluten så har den tydelig tatt med seg skitt. 

Nå har vi fått brukt den flere ganger på flisgulvet, og må vel si at Cleanmaxx Dampvasker har innfridd med tanke på det vi ønsket og grunnen til at den ble bestilt. Den er kjapt klar, lett å dra over gulvet med. Og gulvet tørker fort, det overrasket oss litt, selv om det kanskje er relativt logisk når det dampes med en temperatur på ca. 100 grader. Uansett var det en positiv oppdagelse, at selv om vi kjørte på med damp, så tok det kortere tid til gulvet var tørt enn med “vanlig vask” med mopp og såpevann.

Cleanmaxx Dampvasker er enkel og lett å bruke, nesten som man bruker en støvsuger.

Ingen tvil om at mikrofiberkluten tar opp skitten, det ser man fort. Den kan enkelt tas av og skylles.

Slik, da er den skylt et par ganger i rent vann og klar til fortsettelse på gulvet.

Kanskje den kan brukes på parketten?

I og med at vi var så godt fornøyd med resultat på flisgulvet så kanskje den kan brukes på parketten også? Litt diskusjon oss mellom angående oppfatning om parkett og bruk av vann, mange mener jo at tørrmopp er tingen og man skal ikke bruke vann på parkett. Men, som nevnt har vi hunder, driver oppdrett og da har man jo også hunder i løpetid ofte. Og parketten bærer jo litt preg av “et hundeliv” noen år… Da hjelper ikke tørrmopping her i hus, det er vi blitt helt enig om. 
Vi ønsket teste litt ekstra denne teorien på vanndamp som rengjøring og hvor effektivt det er, så stue og kjøkken ble støvsugd og moppet på vanlig måte først. Så var vi klar for å se om det ble noe forskjell med en runde med 100 graders damp. Som det vises av vår lille video her etter vask, så var jo tydeligvis ikke gulvet helt rent allikevel. Litt overrasket over hvor skitten kluten ble etter en runde over egentlig nyvasket parkett. 

Når vi brukte dampvasker på parketten ble justeringen av dampmengde skrudd ned til minimum, dermed blir heller ikke gulvet så vått. Og, igjen så merket vi at på grunn av varmen på vannet så tørker det fort. Realiteten er også her at parketten er hurtigere tørr igjen enn med vanlig vask med mopp, selv med forsiktig bruk av vann.
Etter flere gangers bruk på parketten så føler vi også den er mer effektiv på flekker enn med vanlig mopp og såpevann, alt fra flekker på kjøkkengulvet etter at “husfar har lekt kokk” til tydelige merker etter hund med løpetid. Igjen så er den hurtige oppvarmingstiden en viktig og gledelig faktor :)

Med vridbart rengjøringshode så kommer dampvaskeren lett til inn under bord, tv-benk, etc.

Også inn i hjørner tar dampvaskerens rengjøringshodet godt med all skitt.

Litt overrasket over hvor skitten mikrofiberkluten ble. Dette etetr ca. halve gulvet, som på forhånd var støvsugd og vasket med såpevann og mopp.

Konklusjon og bruksområder

Som dere sikkert allerede har skjønt, så har Cleanmaxx dampvasker innfridd vår forventning og mer enn det. Den er blitt brukt på alt av gulv her i huset og så langt så er den blitt et hyggelig bekjentskap. Har også fått brukt dampvasker på tepper og tekstilmøbler etter diverse søl fra hundene. 
Har også lagt ved et par bilder fra en liten “vaskejobb” på vegg, noe som ikke hundene skal få skylden for… husfar sitt rødvinsøl gikk også lett vekk med vanndamp :) 

Ser nok ut til at denne dampvaskeren blir godt brukt her i hus fremover, og vi ser nok muligheten for at de andre munnstykkene skal bli tatt i bruk for å utforske flere bruksområder. Cleanmaxx damvasker 5-i-1 anbefales fra vår side. 

 

Vår lille ekstraoppgave :)

Litt rødvinsøl på veggen under vinhylle… Skyldspørsmål og hvordan det skjedde lar vi ligge..., men hvis Cleanmaxx dampvasker kan ta det, så er jo diskusjonen over..hehe :)
Nå skal det innrømmes at den flekken hadde fått være der noen dager, lett å glemme bort når en dør egentlig dekker over til daglig… 

Jeg lot nå damprenseren få kjøre over veggen der et par ganger, og det ble ikke mye merke igjen.
Ser man nøye etter, så kan det skimtes litt nyanse etter rennemerke, men vi ble faktisk litt imponert. 

Videre så har dampvaskeren blitt brukt på både teppe og tekstilmøbler, etter diverse gris fra våre kjære firbente. Den får testet seg på mange områder.

Mer info om Cleanmaxx dampvasker 5-i-1 og utstyr finner du her

Med hilsen
Jeaneth & Frank